Misyon ve Vizyon

Eğitim: Akredite kurumlarının (ABET ve MÜDEK gibi) gereksinimlerine uygun olarak lisans öğrencilerimizi temel seviyede ve lisanüstü öğrecilerimizi ileri seviyede:

  • her ölçekte kimyasal, fiziksel ve biyolojik sistemlerin karmaşıklıklarına hakim olmak,
  • güvenli ve sürdürülebilir üretim sistemleri ve süreçler ve ürünler araştırmak, tasarlamak, sentezlemek, geliştirmek, uygulamak,
  • bilgiye ulaşıp faydalanıp değer üretmek,
  • keşiflerden yararlanmak,
  • endüstri, akademi, iş dünyası, toplum ve kamu alanı içinde çalışmak,
  • uluslararası ilgili iş marketinde rekabet avantajına sahip olmak,
  • ilgili sektörlerde liderlik pozisyonları almak,
  • bilgi ve teknolojiyi kullanarak ulusal ve evrensel katkı sağlamak

işlevlerini yüksek kalitede temin edecek bilgi ve yeterlilik doluluğu seviyesine eğitmek

Araştırma: Kimya mühendisliği ve ilgili teknolojik alanlarına yön verecek ve tanımlayacak, endüstrinin ve toplumun karşı karşıya olduğu zorlukları çözecek ve kimya, biyoloji, fizik, çevre, eczacılık ve sağlık, enerji, ve sürdürğlebilirlik gibi alanlar ile yaratıcı bir şekilde arayüz oluşturan canlı, çok disiplinli bir ortamda en yüksek kalitede araştırma yapıp uygulamalar üreterek gelişmelere yol açmak.

İnsan ve Toplum: Tüm çalışma arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize değer verip onların görüş ve fikirlerini dinleyerek saygı duymak. Tatmin edici kariyer geliştirme ortam ve fırsatları sağlayarak personel ve öğrencilerimizin gelişimine yol açmak. Halkın endüstriyel teknolojilerinin sağladığı olanakların farkındalığını arttırarak onlardan günlük hayatlarında yüksek oranda yararlanıp ihtiyaçlarını karşılamalarını mümkün kılarak toplumsal kalkınmaya destek olmak. Faliyetlerimizi eşitlik ve çeşitliliğe saygı ilke ve presiplerine bağlı olarak yürütmek.

Etki: Ürettiğimiz teknolojik gelişmeleri endüstriye aktararak veya yeni şirketler kurarak araştırmalardan elde edilen yeniliklerden yararlanıp uygulama alanları sağlamak. Ülkemiz ve küresel ekonomilere ve teknolojilere fayda üretmek.

Vizyon

Yenilik ve mükemmellik yoluyla yüksek kalite ve verimlilik ile eğitim, araştırma, uygulama, endüstriyel etki ve toplumsal katkı aktiviteleri sunmakla birlikte ulusal ve uluslararası olarak tanınan ve insanlığın yararına dinamik küresel senaryolar ile uyumlu bir Kimya Mühendisliği kurumu olmak.

Neden Kimya Mühendisliği okumalısınız?

Kimya mühendisliği ilginç, faydalı ve ödüllendirici olduğu kadar heyecan ve kamçılayıcı yeni fırsat ve durumlar sunar

Kimya mühendisleri eğitimi çok çeşitli beceriler kazandırır: Kimya mühendisleri okuyanlar kimya, biyokimya, mühendislik, malzeme bilimi ve bilgi teknolojisi konularında teknik bilgiye sahip olurlar. Bununla birlikte, ekonomi, yönetim, güvenlik ve çevre hakkında da bilgileride edinirler. Kullanılan araçlar arasında karmaşık bilimsel deneyler, bilgi işlemdeki en son gelişmeler ve büyük ölçekli pilot tesislerde yer almaktatdır.

Kimya mühendislerinin istihdam edilebilirlikleri oldukça iyidir: Kimya mühendisleri, hem büyük hem de küçük şirketler tarafından çok çeşitli işletmelerde istihdam edilmektedir. Kimya, enerji, petrol, biyoteknoloji, ilaç, elektronik, boya, kozmetik, seramik, cam, gıda, deterjan, kağıt, tekstil ve de çevre alanında çok sayıda endüstri, kimyasalların ve malzemelerin sentezi, işlenmesi ve yönetilmesi alanlarında Kimya mühendislerine ihtiyaç duymaktadır. Kimya mühendisliği, son on yılda maaşları net olarak artan uluslararası iş marketinde en çok kazandıran mesleklerden biri olmaya devam etmektedir. Uluslararası anketler, kimya mühendislerinin ortalama olarak diğer mühendis türlerinden ve saf bilim adamlarından mali olarak daha fazla kazandığını göstermektedir.

Kimya mühendisliği birçok heyecan verici kariyer seçeneği sunar: Kimya mühendisleri birçok kariyer fırsatına sahiptir. Bir mezun, çığır açan bilimsel araştırmalar yapabilir, saha mühendisi olarak çalışabilir veya ilerleyen yıllarda bir üst düzey yönetim pozisyonu alabilir. Çok uluslu şirketler tarafından istihdam edilen mezunlar genellikle tüm dünyayı dolaşacak fırsatlara sahip olabilirler.

Kimya mühendisliği kısıtlayıcı bir seçim değildir: Endüstride çalışmayı tercih etmeyen mezunlar bile, problem çözme konusunda deneyimli oldukları ve iyi analitik ve yönetim becerilerine sahip oldukları için diğer alanlarda yüksek oranda istihdam edilebilirler. Kimya mühendisliği mezunları finans, danışmanlık veya bilimsel gazetecilik alanlarında başarılı kariyerlere sahip olabilmektedirler.

Kimya mühendisleri dünyayı değiştirebilir: Kimya mühendisleri, insanların yaşam kalitesini iyileştirmek için çalışır. İnsanlar tarafından her gün kullanılan çoğu ürün, onları üretmek için kimya mühendislerine ihtiyaç duymaktadır. Kimya mühendisleri açlığın, hastalığın ve yoksulluğun sona ermesine yardımcı olmaktadır. Asit yağmuru, kurşun gibi metal kirliliği ve sera etkisi ile küresel ısınmaya karşı mücadele etmek için alternatif teknolojiler geliştirerek temiz ve yaşanabilir bir çevre ve ortam sağlamak için çalışmaktadırlar.