Bölüm Tanıtımı

Neden Baibü Kimya Mühendisliği ?

BAİBÜ'deki Kimya Mühendisliği bölümünü tercih edecek öğrenciler her şeyden önce, saygın akademisyenler ve birimleri ile uzun bir yüksek öğrenim geçmişine sahip bir üniversitede eğitim almış olacaklardır. BAİBÜ' de Kimya Mühendisliği okumak, Mühendislik Fakültesi altyapısı ve Araştırma merkezleri imkanları ile yüksek kaliteli öğrenim ve araştırma beceri ve yeteneği kazanımına yol açacaktır. Bolu çevresinde ve organize sanayi bölgesinde kurulu olan endüstriyel kurumlar, öğrenci staj deneyimi ve diğer pratik eğitim kazanımları için önem taşımaktadır. Bolu'da geçirdiğiniz süre boyunca, gelişen, arkadaş canlısı bir araştırma ve öğretim topluluğunun parçası olacaksınız.

Bolu ve civarındaki eşsiz doğal çevre, Ankara ve İstanbul gibi metropollere yakın konumuyla yüksek kaliteli ama uygun fiyatlı yaşam, üniversite destek hizmetleri ve müfredat etkinlikleri, BAİBÜ' de Kimya Mühendisliği eğitimi almaya karar vermek için başka cazip nedenler arasında sayılabilir.

Başarı kritelerini sağlayan BAİBÜ öğrencileri, İzzet Baysal vakfı tarafından ödüllendirilmekte olup, öğrencilerin araştırmaya ve de geliştirmeye daha fazla teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.  (https://izzetbaysalvakfi.org.tr/)